loader image

Hoe Aanleveren?

Hoe kan je het beste je drukwerk aanleveren?

1)    Boekjes/booklet printen

Wanneer je een boekje wil laten drukken door ons, moet je niets speciaal doen. Je maakt je tekst op in Word in formaat A4 of A5 en slaagt deze op in PDF. Niet vergeten dat een boekje altijd een veelvoud van 4 kantjes telt, dus het bestand moet ook een veelvoud van 4 blz bevatten incl blanco’s en covers. Vb Een boekje met 20 of 24 blz.
Wanneer we de opdracht tot printen geven aan onze printers, komt het boekje er ‘booklet’ geprint uit. Dat wil zeggen, dat de laatste en 1e blz naast mekaar geprint zijn en dat je het kan vouwen als een boekje.

2)    Aflopend printen
Aflopend printen wil zeggen dat je drukwerk gesneden wordt tot een eindformaat zonder witrand. Hiervoor hebben we 3 mm extra rand nodig rondom het blad. Die 3 mm (“bleed of afloop”) moet de achtergrond of foto bevatten en er mag geen tekst of afbeelding opstaan die niet weggesneden mag worden. De tekst en afbeeldingen die niet weggesneden mogen worden, worden best 3 mm binnen de bladrand geplaatst.  Hier zie je een illustratie van de gebruikte termen

3)    Kleurprofielen

Kleuren kunnen volgens verschillende criteria en profielen bepaald worden. Zo zijn er RAL- en  Pantonekleuren. Wanneer je drukwerk bij ons bestelt, moet je zorgen dat je de afbeeldingen en foto’s in kleurprofiel CMYK zet. Dit is  het kleurprofiel dat digitale drukkerijen gebruiken en dat de kleuren correct weergeeft.
Foto’s staan vaak in RGB maar moeten dus omgezet worden in CMYK. 

4)    Formaten

Indien je zelf een ontwerp maakt, probeer altijd het juiste formaat in te stellen. Zo kunnen onze medewerkers meteen aan de slag met uw bestand ipv eerst het bestand te moeten herzetten.

Hier kan u een aantal standaardformaten en hun afmetingen in mm vinden. Daarnaast ook informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden met deze formaten.

Hebt u een speciaal formaat in gedachten en is het niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn ? neem gerust contact met ons op.

You can't use multiple times the same shortcode.

Bedrijfsgegevens

~|icon_pin~|elegant-themes~|solid

Xistenz BV

Churchilllaan 188-190,
2900 Schoten
Antwerpen

Ondernemingsnummer: BE0893 612 104

Contactgegevens

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid
03 658 03 97
~|icon_mail~|elegant-themes~|solid